22-01-2013 15:26

Bergen aan Zee krijgt schaapskooi

Extra toeristische attractie voor de regio

Waterleidingbedrijf PWN gaat een duurzame schaapskooi bouwen aan de rand van het Noordhollands Duinreservaat bij de Zeeweg naar Bergen aan Zee. Bij de kooi komt een informatiecentrum voor kleinschalige lezingen en tentoonstellingen. 

Voor het realiseren van faciliteiten voor toeristen, het plaatsen van zonnepanelen en het verder verduurzamen van de schaapskooi heeft PWN subsidie gekregen van de gemeente Bergen.

Het college van Bergen verwacht met deze schaapskooi bezoekers te trekken en is verheugd over de komst van een nieuwe locatie waar aandacht is voor natuur-educatie. Het college stelt hiervoor een bedrag uit het Toerismefonds beschikbaar. Dit bedrag wordt gebruikt voor realiseren van bijvoorbeeld een informatiepaneel met informatie over de kudde, waar door middel van gps wordt aangegeven waar de kudde zich op dat moment bevindt en/of een picknicktafel met bankjes.

Aansluiting bij Duurzaamheidsbeleid
Het initiatief van de PWN sluit goed aan bij het ‘Duurzaamheidsbeleid 2012-2016’. Met dit beleid wil de gemeente inwoners en bedrijven onder andere stimuleren om lokale duurzame energie zelf op te wekken. Dit project is een inspirerend, duurzaam voorbeeld voor bezoekers. Het informatiecentrum en de schaapskooi worden gebouwd met FSC-hout, er komen zonnepanelen op en een sedum-dak, bedekt met groene vetplanten. Het informatiecentrum en de schaapskooi zijn naar verwachting gereed in 2013.

 

Deel deze pagina