07-11-2012 12:57

De eerste 'slow food-markt' van Noord-Holland is... in Bergen

Waar en wanneer: rond de Ruïnekerk, zondag 11 nov. vanaf 12.30 uur

Het is herfst, de tijd van wild en pompoenen, kastanjes en paddenstoelen. Op zondag 11 november gaat het dan gebeuren. De eerste echte slow food-markt in Noord-Holland Noord, georganiseerd door Slow Food Westfriesland en ommelanden vindt dan plaats in hartje Bergen. Alles is volgens het slow food-principe, 'Lekker, puur, eerlijk en lokaal'.

De marktkramen van de streekproducenten zijn gevuld met prachtige, verse lokaal geteelde groenten, meel, chocolade, fruit, verse en gerookte vis, koffie, wijn, kaas, raw foods, olie en azijn, ambachtelijk biologisch brood en culinaire literatuur!

Slow food staat voor puur, eerlijk en lekker eten. Smaakvolle producten die zonder schade aan leefomgeving, dierenwelzijn en de gezondheid worden geproduceerd en producenten die een eerlijke vergoeding krijgen voor hun werk. U kunt deze middag kennismaken met de producenten en hun (h)eerlijke producten.

En omdat het die dag Sint Maarten is, staat de markt natuurlijk in het teken van dit gezellige kinderfeest. Zo zijn er verschillende activiteiten waar de kinderen aan deel kunnen nemen. We gaan pompoenen uithollen en versieren, en testen je smaakontwikkeling tijdens de blindproefworkshop, we poffen kastanjes en maken heerlijk verse pepernoten.

Doe een lekkere dikke sjaal om, stap in je winterlaarzen en kom gezellig met z’n allen naar Bergen op 11 november.

De markt zal plaatsvinden in hartje Bergen, op het terrein van de Ruïnekerk, van 13.30 tot 17.30 uur.

Er zijn nog kramen vrij. Wil jij er ook staan die dag en ben je slow food-waardig, stuur dan een e-mail naar westfriesland@slowfood.nl
www.slowfood.nl

Voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten, zoals blindproeven, speculaas bakken en pompoenen uithollen (want het is die dag tenslotte ook Sint Maarten).

 

 

 

Deel deze pagina