28-01-2013 13:16

Rondje horeca...

Sterretjes prikken bij Alliance Gastronomique

Ik kreeg een uitnodiging van Martin van Bourgogne, eigenaar van ster-restaurant Merlet in Schoorl om naar Hotel Okura in Amsterdam te komen en de nieuwjaarsreceptie van Alliance Gastronomique mee te maken. Wie ben ik om voor zoiets aangenaams te bedanken? Zeker als daar ook nog eens 14 top-restaurants hun culinaire kunnen tonen door middel van smaakvolle amuses.

Ik werd ontvangen door de nieuws chef-kok van Merlet, Frank Enter en sous-chef Ilka Bon. Binnen de kortste keren werd ik overstelpt met de heerlijkste gerechten, bereid door restaurants als Ciel Bleu, Yamazato, Vinkeles, Bord'Eau, la Rive, Chapeau, de Bokkedoorns, hermitage, Niven, Fred, de Burgemeester, Aan de Poel, de Gieser wildeman en zoals gezegd, Merlet. Allen lid van Alliance Gastronomique.

In dit filmpje een korte, nogal amateuristische, sfeerimpressie van 40 top-koks achter de schermen die voor maar liefst 500 genodigden in hoog tempo culinaire hoogstandjes stonden te bereiden. Ik ga je niet vervelen met alle smakelijke details, maar spreek de hoop uit dat je dit jaar bij een van bovengenoemde restaurants een keer aanschuift om - al is het maar voor één avond - in de culinaire hemel te vertoeven.

En nu we het toch over amuses hebben... Zondag 17 maart is het weer zover. 9 Bergense restaurants, te weten, De Dikke Prins, Bergen-Binnen, Wonders, Nero, De Ware Jacob, Het Huis met de Pilaren, DjaDjan, Onder de Linde en Brasserie Parkhotel tonen dan hun 'visitekaartjes'. Het evenement luidt wat mij betreft de culinaire lente voor Bergen in, want later dat jaar (24-25-26 mei) hebben we natuurlijk ook nog het Film & Slowfood-festival en op 13-14-15-16 juni Bourgondisch Bergen, en nog wat van die aangenaame lekkerbek-evenementen.

Ik heb er zin in...

En...Oja. Volgende week vertel ik je over de veranderingen die op stapel staan bij Gusto.


H.S.

 

Deel deze pagina